رنج کشاورزان جنوب کرمان از روزهای سخت تهیه بذر و کود تا مبارزه نفسگیر با آفتها

گندمکاران فاریاب از عدم دسترسی به کود و سم در زمان مناسب در شهرستان و تهیه آن از دیگر شهرستانها گلایه داشتند.
به گزارش فاریاب خبر،شهرستان فاریاب در جنوب استان کرمان واقع شده است و شغل اصلی مردمان خونگرم این منطقه کشاورزی است.
گندم از غلاتی است که در بسیاری ی از مناطق کاشت میشود کاشت گندم در تعیین امنیت غذایی کشورها اهمیت بسیاری دارد در کشور ایران نیز ۹۰درصد گندم تهیه شده صرف تهیه نان میشود.
گندم با روش ها و اهداف مختلفی کاشت میشود در مرحله اول آماده سازی زمین و ایجاد شرایط مناسب برای رشد آن گیاه است، مرحله دوم کاشت گندم مرحله سوم زمان مناسب کاشت گندم زمان کاشت از مهم ترین عامل های تاثیر گذار در رشد محصول می باشد که پس از آن مرحله داشت شروع میشود
پس از کاشت بذر شروع به رشد میکند ونیاز به رسیدگی دارد آبیاری مناسب تامین غذا و از بین بردن علف های هرز از جمله کار هایی است که در مرحله داشت باید انجام شود
مرحله برداشت مرحله نهایی است و باید در زمان که تمام بخش های آن طلایی رنگ شده انجام شود
خوشههای طلایی گندم در این خطه از کویر نشان از تلاش خستگیناپذیر مردمان این سرزمین دارد تا برکتی بر سر سفرهها بیاورند و همراه با دیگر مناطق گندمخیز، کشور را به خودکفایی برسانند.
اما کشاورزان فاریابی اگرچه اراده قوی و صبر مثالزدنی دارند، اما گلایههایی هم بر زبان جاری میکنند که در این گزارش به آن میپردازیم.
کشاورزان میگویند با توجه به اهمیت و ضرورت گندم کودوسم به دستمان نرسید
حاجی مُرسلپور یکی از کشاورزان عمده گندمکار در گفتوگو با خبرنگار فاریاب خبر اظهار کرد: تاکنون سه مرحله انواع بذر گندم راکشت کردهام اما از آنجا که توزیع کود بهدست شرکتهای خصوصیست بهسختی به دستمان میرسد ادامه داد: از طرفی کود با نرخ آزاد و نیمه آزاد توزیع میشود که این امر برای کشاورزان گندمکار مشکلساز است و ضمن اینکه گاهی کود و سم مورد نیاز کشاورزان در شهرستان نایاب میشود.
حسن لطفی از گندمکاران قدیمی این شهرستان نیز گفت: برای تهیه کود و بعضی سموم مورد نیاز مجبوریم به شهرستانهای همجوار برویم که این کار مشکل کشاورزان را دوچندان میکند.
برای پیگیری مشکلات کشاورزان سراغ عادلی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان رفتیم تا جویای عدم بارگیری بهموقع کود شیمیای را جویا شویم
عادلی با بیان اینکه کشت گندم در ۸۵۰۰ هکتار اراضی مستعد شهرستان فاریاب صورت میگیرد، اظهار داشت: پیشبینی میکنیم امسال بیش از ۳۰ هزار تن گندم از مزارع شهرستان برداشت کنیم.
وی افزود: گندم تولیدی شهرستان فاریاب توسط کارخانههای تولید آرد منطقه و اداره غله خریداری، حمل و انبار میشود و مشکل اصلی مزارع گندم امسال، علیرغم تخصیص سهمیه مناسب و خرید توسط عاملان، عدم بارگیری بهموقع کودهای شیمیایی است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان فاریاب از کشاورزان گندمکار خواست ضمن مبارزه بهموقع با سن گندم، بهبود کمی و کیفی محصول خود را تضمین کنند و اضافه کرد: مشکلات کشاورزان را برای تهیه کود و سموم پیگیری خواهیم کرد.
امیدواریم کشاورزان گندمکار که یکی از اصلیترین مواد غذایی را تولید میکنند، بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0